Ruimtehotel opent in 2012: drie overnachtingen voor 3 miljoen euro

2009-11-04_EXPRESS-BE.jpg
>link
>download

Digital News
Express.be
GALACTIC SUITE

(Belgium)

RUIMTEHOTEL OPENT IN 2012: DRIE OVERNACHTINGEN VOOR 3 MILJOEN EURO

Een Spaans bedrijf zegt op schema te zitten met de bouw van een eerste ruimtehotel, dat in 2012 zijn eerste gasten zal ontvangen. Die moeten 3 miljoen euro neertellen voor drie overnachtingen. Bij die prijs is wel een ruimtetrainingscursus van 8 weken op een tropisch eiland inbegrepen. Het bedrijf The Galactic Suite Space Resort, met hoofdzetel in Barcelona, zegt al 200 aanvragen binnen te hebben. 43 mensen hebben trouwens al gereserveerd.
Tijdens hun verblijf in de ruimte zullen gasten vijftien maal per dag de zon zien opgaan en zullen ze elke 80 minuten rond de wereld reizen. De gasten moeten velcro-pakken aantrekken die het hen toelaten zich zoals Spiderman tegen de muren van het ruimtehotel vast te hechten. Xavier Claramunt, een voormalig ruimte-ingenieur en nu CEO van Galactic Suite, voorspelt een grote toekomst voor het ruimtetoerisme. ‘Ruimtereizen worden in de toekomst dan ook gemeengoed. Binnen vijftien jaar zullen onze kinderen een weekendje in de ruimte reizen,’ zegt hij op Reuters Televisie.
Galactic Suite Ltd werd opgestart in 2007 en wil een eerste ruimtecapsule 450 km boven de aarde in de ruimte stationeren. Het veer zal 30.000 kilometer per uur kunnen afleggen en 4 gasten en 2 piloten kunnen vervoeren. De reis zal anderhalve dag in beslag nemen. Na een verblijf van drie dagen worden de gasten opnieuw opgehaald.
Claramunt zegt 3 miljard dollar financiering et hebben gekregen van een anonieme miljardair-luchtvaartenthousiast om het project mogelijk te maken.
Ook Richard Bransons Virgin Atlantic gaat binnenkort met spaceshuttles op regelmatige basis toeristische ruimtereizen maken. De eerste testvluchten hebben al plaatsgevonden. Voor een trip van ongeveer twee en een half uur, inclusief vierenhalve minuut gewichtloosheid moeten de maximaal zes passagiers 200.000 dollar ( 141.000 euro) betalen. Virgin Galactic heeft al 300 boekingen uit meer dan dertig landen. Kandidaten betaalden samen al 30 miljoen euro aan voorschotten. Onder hen de wetenschapper Stephen Hawking en ontwerper Philippe Starck. De eerste vluchten zouden tussen 12 en 18 maanden vertrekken.generic viagra in canada