Agafar la son al costat de les estrelles

NE-AVGS210808b.jpg
>download

Newspaper
Avuí
GALACTIC SUITE

(Spain)

AGAFAR LA SON AL COSTAT DE LES ESTRELLES

Una empresa de Barcelona obrirà un hotel a l’espai d’aquí a 4 anys
38 persones han pagat per assegurar-s’hi una plaça

Dormir a l’espai ja serà possible (per a uns quants) el 2012, perquè aquesta és la data d’obertura del Galàctic Suite, el primer hotel situat a l’òrbita terrestre. L’hotel l’ha impulsat una empresa de Barcelona que ahir va anunciar que 38 persones, procedents majoritàriament dels Estats i Units i els Emirats Àrabs, tot i que també hi ha quatre espanyols, ja han reservat habitació per gaudir d’aquest allotjament que estarà situat a 450 quilòmetres de la Terra. El viatge tindrà un cost de 3 milions d’euros i inclourà, a banda d’una estada de quatre dies en aquest hotel estellar, 18 setmanes de preparació en una illa del Carib per entrenar el turista en la seva experiència espacial. Xavier Claramunt, responsable de l’empresa que ha ideat el projecte, va explicar ahir que estan treballant en el programa d’activitats físiques, lúdiques i científiques que els turistes podran fer els quatre dies que dura l’estada a l’hotel galàctic, i va dir que una de les coses que més els agradarà serà l’spa. Serà un spa en gravetat zero construït dintre d’una esfera transparent i el turista, que haurà d’anar-hi entrenat per evitar els efectes de l’aigua en estat d’ingravidesa, podrà jugar amb una bombolla d’aigua -de vint litres- i dividir-la en milers de bombolles en un joc que no s’acaba mai. Els afortunats hostes podran veure en quatre jornades sortir i pondre’s el sol 15 vegades al dia, ja que cada 80 minuts el transbordador on hi haurà l’hotel completarà una òrbita a la Terra.

Dos viatges a la setmana
Inicialment, va dir ahir Xavier Claramunt, està previst programar dos viatges a la setmana. En cada vol hi aniran sis persones, dos tripulants i quatre turistes, i durant els quatre dies a l’hotel orbital el transbordador estarà ancorat a un mòdul base “per donar seguretat als passatgers”. Aquest mòdul farà la funció de zona comuna d’estar i connectarà amb les habitacions, cada una per a dues persones, i un mòdul de serveis.
Tot i que els organitzadors pensen enviar unes 350 persones l’any a l’espai, no descarten llançar més mòduls hotelers si la demanda creix. Xavier Claramunt calcula que el 2012 hi haurà unes 40.000 persones amb capacitat econòmica per comprar un bitllet de 3 milions d’euros i, per tant, creu que poden ser molts els multimilionaris que vulguin estar-se quatre dies dormint entre estrelles. Tot i que el preu és astronòmic, és lluny dels 20 milions de dòlars que va pagar el 2001 el nord-americà DenisTito per ser el primer turista espacial.