Visions de futur: Astrohotel

NE-PLAERAVUIGS.jpg
>download

Magazine
Plaers Avui
GALACTIC SUITE

(Spain)

VISIONS DE FUTUR: ASTROHOTEL

Les coses han canviat molt des que Neil Armstrong va dir allò d’un petit pas per a l’home, un gran pas per a la humanitat. Era el 20 de juny de 1969 i els astronautes Armstrong i Aldrin deixa ven una petjada sobre el satèl·lit terrestre com a record de les seves aventures espacials. El somni de viatjar a la Lluna es feia realitat. Tres dècades després, solcar l’espai es convertia en un desig extensible i factible per a qualsevol humà que pogués pagar 15 milions d’euros. La multimilionària iraniana i empresària de telecomunicacions Anousha Ansari (40 anys) signava el taló a finals del setembre passat per passar nou dies en òrbita dins de la càpsula russa Soiuz. Sense anar tan lluny, el propietari de l’administració de loteria La Bruixa d’Or de Sort (Lleida) anunciava recentment que serà el primer català a fer un viatge a l’espai cap a finals del 2008.
Intrigats per les noves opcions turístiques (o excentricitats, segons com es miri), els caps pensants més innovadors han començat a buscar fórmules per satisfer aquest tipus de demandes. És el cas de l’EQUIP Xavier Claramunt, un estudi català d’arquitectura, interiorisme i disseny industrial amb seu a Barcelona i oficina pròpia a Xangai (Xina). Amb l’objectiu d’oferir nous serveis al turisme espacial, l’equip d’arquitectes i un grup enginyers aeronàutics de Florida (Estats Units) han creat la Galactic Suite, un prototip d’habitació galàctica perquè els passatgers tinguin un lloc on allotjar-se si decideixen posar rumb a les estrelles. L’hotel té aspecte de raïm i un nucli central similar a un satèl·lit del qual emergeixen les habitacions en forma de càpsula. Les estances tenen set metres de llargada i quatre d’altura, sense angles ni línies rectes i amb un finestral amb vistes a la galàxia. Segons els responsables del disseny, “el projecte representa un gran avenç en el sector de l’arquitectura”.
Una de les aportacions principals de la Galactic Suite és la possibilitat per a l’home de viure en 360º sense els conceptes tradicionals de dreta-esquerra, amunt-avall i amb una llibertat absoluta de moviment. “Hem hagut d’aprendre molt sobre materials i mides espacials, ja que una part molt important d’aquest projecte se centra en com col·locar l’hotel a l’espai”, detallen els creadors. L’EQUIP Xavier Claramunt té previst que el muntatge de l’hotel –s’acoblaran 22 càpsules a un eix central– es faci amb transbordadors Challenger.